Kertaus

QR-koodi

Kertaus

Seitsemän vuotta myöhemmin asiat ovat muuttuneet: vaihtoehtoelämää elänyt ja sen vaihtoehdottomuuteen kaatunut avioliitto saa uuden mahdollisuuden. Mariasta (Elina Stirkkinen) on tullut Suomen armeijan yliluutnantti Mattila ja Sampo (Micke Rejström) on edelleen siviilipalvelusmies Saari.

Suuri kertausharjoitus on pestannut sivareita metsästettäväksi talviseen metsään. Yliluutnantti Mattila johtaa yhtä pienryhmää yhdessä sotilasmestari Ruokosen (Jami Hyttinen) kanssa. Vanha körmy, jota naiset karttavat, on ollut armeijassa niin kauan, ettei hänellä ole enää etunimeä; hän on viittä vaille eläkkeelle lähdössä. Ryhmän reserviläiset ovat IT-alikersantti Vatanen (Simo Routarinne), tiukkapipoalikersantti Kyrö (Tobias Zilliacus), outo lintukorpraali Venho (Teijo Eloranta) ja HIFK-jääkäri Törmänen (Kari-Pekka Toivonen).

Ennen Suurta Päivää tuon ryhmän kanssa yöpyy sattumoisin sivari Sampo. Näkemykset maailmasta eivät ota kohdatakseen. Ex-aviopari joutuu setvimään mennyttä suhdettaan ja kummankin panokset selviytyä voittajana sodasta nousevat korkealle.

Naisen esimiesasema on kova pala niin vanhoille reserviläisille kuin Ruokosellekin. Kovia keinoja ja juonittelua käytetään häikäilemättä puolin jos toisin. Mutta sotaharjoitus riistäytyy käsistä ja muuttuu sotilasfarssiksi. Panssariautolla ajellaan pitkin metsiä ja poiketaan kaupungissa hampurilaisella.
Mutta jääkö rakkaus sodan jalkoihin?

Tallennettuna:
Genre
Näyttelijät
Tekijät
Tuotantotiedot
Tuotanto
Julkaistu
2001
Esitystiedot
Televisioesitykset
  • 26.06.2005 MTV3
Tekniset tiedot
Väri
väri
Ääni
ääni
Kesto
45 min