Suomisen Olli yllättää

Olli gör sensation (ruotsinkielinen nimi)
Meitä ei paimenneta (työnimi)
Ollia ei paimenneta (työnimi)
Olli Pulls a Surprise (englanninkielinen käännösnimi)
Olli Suominen nous surprend (ranskankielinen käännösnimi)
Olli Suominen sorgt für Überraschung (saksankielinen käännösnimi)
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

 • Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Suomisen Olli yllättää

Orvo Saarikiven ohjaama draama Suomisen Olli yllättää (1945) perustuu Tuttu Pariston (Seere Salminen ja Elsa Soini) käsikirjoitukseen. Helsinkiläinen Olli Suominen (Lasse Pöysti) ja hänen ikätoverinsa vapautuvat sodan päätyttyä asepalveluksesta. Nuorilla on sopeutumisvaikeuksia, jotka aiheuttavat ongelmia kotona ja koulussa. Olli joutuu ystävänsä Ekan (Kalevi Hartti) kanssa rahavaikeuksiin ravintolajuhlinnan ja juopottelun takia. He sekaantuvat hämäriin liiketoimiin eivätkä jaksa paneutua ylioppilaskirjoituksiin.

Tallennettuna:
Genre
Ikäraja
7
Näyttelijät
Henkilö Lasse Pöysti , Olli Suominen
Henkilö Kalevi Hartti , Erkki Mäkelä, "Eka"
Henkilö Ekke Hämäläinen , Paul, "Polle"
Henkilö Topi Ruuth , Janne
Henkilö Sirkka Osmala , Laura Mäkelä
Henkilö Regina Heinonen , Ritva Ranki
Henkilö Maire Suvanto , Pipsa Suominen
Henkilö Yrjö Tuominen , isä, varatuomari Väinö Suominen
Henkilö Elsa Turakainen , äiti, Aino Suominen
Henkilö Seija Saarikivi , Marja Suominen
Henkilö Martti Saarikivi , Matti Suominen
Henkilö Siiri Angerkoski , Hilda, Suomisten taloudenhoitaja
Henkilö Eino Kaipainen , matematiikan lehtori Kaisla, "Kuikka"
Henkilö Kaisu Leppänen , insinöörinrouva Zuleima Johansson
Henkilö Topo Leistelä , rehtori
Henkilö Jalmari Rinne , historian lehtori
Henkilö Kyllikki Forssell , Leila, nuorempi naisopettaja
Henkilö Assi Nortia , Kirre
Henkilö Maikki Sälehovi , vanhempi naisopettaja
Kreditoimattomat näyttelijät
Henkilö Oiva Ollikkala , Kuokkanen
Henkilö Erkki Vikstén , iso poika
Henkilö Heikki Packalén , eräs poika
Henkilö Irja Koljonen , Pirre
Henkilö Olavi Saarinen , mestari
Henkilö Veikko Laakso , poika
Henkilö Leo Sarri , emigranttiryssä
Henkilö Hilly Lindqvist , maatuska
Henkilö Lempi Haukio , sisäkkö
Henkilö Onni Korhe , Nick
Henkilö Sami Ahokas , 1. poika
Henkilö Harry Passâs , 2. poika
Henkilö Heikki Tiiainen , 3. poika
Henkilö Katri Jaakkola , Paulin kodin palvelijatar
Henkilö Sylvi Palo , asfalttikukka
Henkilö Veikko Linna , karkea mies
Henkilö Aino Lohikoski , Kerttu-täti
Henkilö Matti Aulos , tuomari, yleinen syyttäjä
Tekijät
Tuotantotiedot
Tuotanto
Julkaistu
1945
Esitystiedot
Levittäjä
Ensi-ilta
26.08.1945
Ensi-iltapaikat
Helsinki: Bio-Bio, Rex
Pori: Asto
Tampere: Kino, Petit
Turku: Bio-Bio, Pallas
Filmikopioiden määrä
8
Muut näytökset
 • 01.09.1945 Vaasa: Kinema ensi-iltakierros
 • 16.09.1945 Lahti: Ilves ensi-iltakierros
 • 23.09.1945 Kuopio: Puijo ensi-iltakierros
 • 30.09.1945 Oulu: Hovi ensi-iltakierros
 • 07.10.1945 Jyväskylä: Suomi-Elo ensi-iltakierros
Televisioesitykset
 • 04.05.1958 TV1
 • 04.02.1962 MTV1 (sarjaesitys) Katsojia: 559 000 (keskiarvo)
 • 24.02.1962 MTV1
 • 28.12.1966 TV2 Katsojia: 570 000
 • 24.12.1972 YLE TV2 Katsojia: 500 000
 • 29.04.1978 MTV2 Katsojia: 1 170 000
 • 22.06.1986 TV2 Katsojia: 346 000
 • 22.08.1992 TV1 Katsojia: 859 000
 • 13.07.1997 YLE TV2
 • 07.03.2001 YLE TV1
 • 05.11.2005 YLE TV2
 • 13.02.2007 YLE TV2
 • 21.07.2009 YLE TV2
 • 13.02.2012 YLE TV1
 • 30.11.2015 Yle TV1
 • 27.01.2017 Yle TV1
 • 09.03.2018 Yle TV1
 • 06.09.2019 Yle TV1
 • 03.01.2020 Yle Teema & Fem
 • 12.04.2020 Yle TV1
 • 13.04.2020 Yle TV1
Kuvauspaikat
Ulkokuvat
Helsinki: Lapinlahden kansakoulun piha Lastenkodinkuja 4 (varusteiden luovutuspaikka), Bio Axa Minna Canthin katu 13 / Ruusankatu (elokuvateatterin edusta), Töölönlahden pohjoisranta (Ollin ja Ritvan kuutamokävely), Temppelikatu 19 ja 17 (Olli ja Eka tapaavat kadulla), Helsingin Suomalaisen Normaalilyseon piha Ratakatu 2-4 (koulun piha), Töölöntorinkatu 11 A-B (Kirren kotiovi), Ammattienedistämislaitos Töölönkatu 28 (Olli ja Eka tapaavat Jannen), Bulevardi 11 (antikviteettikauppa), Välskärinkatu 9 A (Zuleima Johanssonin asunto), Kansakoulukatu / Koulukuja (Olli ja Eka kohtaavat asfalttikukan), Koulukuja 3 (asfalttikukan asunto), Kaartin kasarmin raunioitunut julkisivu Kasarmitorilla (näkymä isän viraston työhuoneen ikkunasta)

Huopalahti: Kuusisaarentien silta (Ollin ja isän keskustelu), ravintola Kalastajatorpan ympäristö (hiihtoretki)


- Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) mukaan.
Sisäkuvat
Helsinki: Ammattienedistämislaitos Töölönkatu 28 (metallisorvarikurssin työsali)

- Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) mukaan.
Studiot
Helsinki: SF-hallit

- Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) mukaan.
Kuvausaika
26.3.1945, toukokuun puoliväli - heinäkuun alku 1945
Sisältöseloste
Suomisen Olli ja hänen ikätoverinsa vapautuvat asepalveluksesta. Olli ja Eka palaavat kouluun viimeiselle luokalle, Polle aikoo jättää koulunkäynnin. Kotona Olli saa riemukkaan vastaanoton, mutta hänellä on vaikeuksia sopeutua perhe-elämään ja koulunkäyntiin; hän huomaa kasvaneensa ulos siviilivaatteistaan.

Ritva kutsuu Ollin elokuviin ja kertoo innostuneena kotihipoista, joihin on osallistunut. Olli on vaisu ja eroaa tytöstä hätäisen suudelman jälkeen. Samana iltana Olli tapaa Ekan ja tämän sisaren Lauran heidän kotonaan: he paistavat räiskäleitä, Laurakin on jo ylimmällä luokalla ja lupaa auttaa poikia koulutyössä.

Koulussa matematiikan lehtori "Kuikka" ahdistelee opinnoissa jälkeen jääneitä "sotasankareita" ja valittaa heistä myös opettajainhuoneessa. Rehtori puolustaa poikia ja lupaa puhua heidän kanssaan; välitunnilla hän kuitenkin yllättää Ollin ja hänen toverinsa tupakoimasta ja joutuu antamaan heille jälki-istuntoa.

Kotona Olli on ärtyisä ja tiuskii perheelle. Hän lähtee ravintolaan Ekan ja Ritvan kanssa. Heidän seuraansa liittyy Polle, joka kertoo lähteneensä koulusta ja lukevansa yksityisesti. Polle tilaa viiniä ja kutsuu lisää tyttöjä pöytään. Olli saattaa Kirreä, Ritva jää Pollen seuraan. Kotona äiti odottaa myöhään saapuvaa Ollia ja valittaa itkien isälle, että Olli on juonut.

Seuraavana aamuna Olli ja Eka myöhästyvät ensimmäiseltä tunnilta ja saavat röyhkeillä vastauksillaan "Kuikan" raivostumaan. Koulun jälkeen pojat tapaavat armeijakaverinsa Jannen, joka käy ammattikurssia ja saa toiset kaipaamaan työelämän etuja. Olli on jäänyt edellisen illan ravintolalaskusta Pollelle velkaa ja joutuu keräämään summan isältään, äidiltään ja Hildalta, jotka kaikki muistuttavat Ollia lavean tien vaaroista.

Kun Olli valittaa rahapulaansa Pollelle, tämä tutustuttaa pojat rouva Zuleima Johanssoniin. Rouva sanoo haluavansa sijoittaa rahansa reaaliomaisuuteen ja pyytää poikia ostamaan erilaisia koruja puolestaan. Pojat saavat vaivoistaan hyvän palkkion aavistamatta, että kysymys on rikollisista puuhista. Rouvan rikoskumppani Nick ilmestyy varoittamaan, että poliisit ovat kintereillä, ja näyttelee juopunutta rouvan entistä aviomiestä, jonka uhkailuja vastaan rouva saa pojat toimittamaan hallussaan olevat turkikset turvaan juuri ennen kuin poliisit saapuvat taloon.

Pojat juhlivat ravintolassa ja ovat koulussa uupuneita. Olli on yhä vähemmän kotona ja vastaa ylimielisesti vanhempiensa huolestuneisiin kyselyihin. Eräänä iltana Olli ja Eka lähtevät Pollen luo juhlimaan huolimatta Lauran vetoomuksista. Remuisan juopottelun päätteeksi Eka lähtee aamuyöllä katutytön matkaan. Aamulla Olli herää Pipsan soimauksiin ja saa kuulla Lauran odottavan keittiössä: Eka ei ole palannut kotiin. Laura ja Olli lähtevät yhdessä etsimään poikaa ja näkevät miten tämä heitetään eräästä talosta kadulle. Murjottu Eka on tunnontuskissaan ja yhdessä molemmat pojat lupaavat Lauralle tehdä parannuksen.

Lehtiuutinen kertoo, että rouva Johansson on pidätetty Turun satamassa yrittäessään salakuljettaa varastettuja turkiksia ja että poliisi on myös hänen apuriensa jäljillä. Pojat ovat hädissään, Polle aikoo livistää maalle. Ollin kauhuksi asiasta puhutaan myös Suomisten ruokapöydässä Kerttu-tädin ollessa vierailulla. Isä sanoo uskovansa, että koruja rouvan laskuun ostaneet koulupojat saadaan vielä kiinni.

Laura taivuttelee Ollia, jotta tämä tunnustaisi kaiken isälleen. Sunnuntain yhteisellä kävelyretkellä Olli vihdoin uskaltautuu kertomaan isälleen olleensa mukana rouva Johanssonin hämäräpuuhissa. Ensi järkytyksen jälkeen isä osoittaa ymmärtämystä katuvaista Ollia kohtaan ja puhuu asianomaiselle tuomarille, joka on kiitollinen tiedoista ja arvelee poikien pääsevän monimutkaisesta rikosvyyhdistä pelkällä säikähdyksellä.

Rehtori puolustaa poikia opettajain kokouksessa, jossa "Kuikka" vaatii heidän erottamistaan. Olli ja Eka käyvät uudella tarmolla käsiksi opintoihin ja osoittautuvat luottamuksen arvoisiksi selviytymällä ylioppilaskirjoituksista. Kevätjuhlassa rehtori muistuttaa kirjan ja kiväärin väliin joutuneiden poikien vaikeuksista ja julistaa heidät ylioppilaiksi. Myös Laura on saanut lakkinsa ja sanoo olevansa "niin onnellinen" kahden kesken Ollin kanssa. "Niin minäkin, vaikka en olisi sitä oikein ansainnutkaan", Olli vastaa.

- Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) mukaan.
Aiheet
Lehdistöarviot
1940-luvun viides Suomis-elokuva ei enää yllättänyt arvostelijoita. "Suomisen lapset vain kasvavat, ja perhepiirin kotoiset ongelmat sitä mukaa muuttuvat, mutta sävy ja henki pysyvät samana", kirjoitti S. S. (Salama Simonen, Uusi Suomi 27.8.1945).

"Suomisen Olli yllättää jatkaa onnistuneesti Suomisen perheen jo perinteitä omaavaa filmikuvausta", arvioi O. V-hl (Olavi Vesterdahl, Aamulehti 29.8.1945). "Tuttu Paristo on tavoittanut Ollin ja hänen tovereittensa elämäntunnelman psykologisesti tarkasti ja sattuvasti. Kovin syvällinen ei ote ole, mutta sen yleistys ja ajankohtaisuus ovat kiistattomasti voitolliset. Kun huumoria on onnistuneesti käytetty kautta linjan, on syntynyt jälleen Orvo Saarikiven ohjaamana oikea [- -] Suomis-elokuva: rattoisa, lämmittävän sydämellinen ja kodikas."

Ankarampi oli T. A. (Toini Aaltonen, Suomen Sosialidemokraatti 29.8.1945), jonka mukaan käsikirjoitus vaikutti "liian ulkokohtaiselta ja pintapuoliselta": "Siinä oli etualalla komedialle ominainen antaa-mennä-tyyli, joka ylimalkaisella huolettomuudella sivumennen kajosi vakavia sosiaalisia probleemakohtia kiinnittäen päähuomion yleisön naurattamiseen ja huvittamiseen sillä seurauksella, että naurettiin väärissäkin kohtauksissa. Vahinko, että näin mielenkiintoinen aihe nyt tuli näin ylimalkaisesti käsiteltyä."

"Suomisen Olli yllättää ei kuitenkaan syvenny perusteellisemmin näihin ongelmiin", myönsi myös S. S. viitaten kotiuttamista seuraaviin sopeutumisvaikeuksiin, "ja siinä suhteessa se vaikuttaa jossakin määrin keskeneräiseltä. Mutta katsoja suhtautuu siihen sittenkin myötämielisesti. Se on ennen muuta aito, riipaisee jollakin tavalla itse kutakin, eikä varmasti vähimmin niitä vanhempia, joilla on Ollin asemassa olevia poikia."

"Regissören Orvo Saarikivis främsta förtjänst är att han ger ett stycke oförfalskad vardagsrealism", katsoi H. K. (Hans Kutter, Hufvudstadsbladet 29.8.1945). "Den finska medelklassmiljön framträder i all sin skrämmande fulhet: man märker att det inte är pengar som saknas utan kultur och kulturell orientering."

Näyttelijät saivat tavanomaiset kiitokset, Lasse Pöysti jälleen etunenässä. S. S.:n mukaan osa oli hänen "ilmeisesti tähän saakka suurin ja vaikein tehtävänsä, jossa hän osoittaa harvinaista näyttelijäkypsyyttä. Toivottavasti hänelle löydetään tehtäviä, joissa hän saa osoittaa jatkuvaa kehittymistään."

"Hän on tällä hetkellä meidän kaikkein ensimmäisiä elokuvanäyttelijöitämme", ylisti P. Ta-vi (Paula Talaskivi, Helsingin Sanomat 28.8.1945), "nuori mies, joka näyttää olevan kameran edessä kuin kotonaan. Hänellä on sitä paitsi tavattomasti tajua monenlaisista asioista, eikä hän vahingossakaan eksy luonnollisuuden tieltä. Arvostelija, joka on seurannut hänen kehitystään alusta alkaen, vain vilpittömästi toivoo, ettei poikaa pilattaisi ja että hän jaksaisi pitää päänsä kylmänä sen ihastelun myrskyn keskellä, jonka Suomisen Olli yllättää varmasti synnyttää."

"Kehen mahtaa vedota 80-luvulla Suomisen perheen helsinkiläis-keskiluokkainen arvomaailma", kysyi Jarmo Jokiranta (Helsingin Sanomat 20.6.1986) vuoden 1986 tv-esityksen yhteydessä. "Sota-aikana näillä elokuvilla oli selvä tilaus, mutta nyt ne voisi jo unohtaa. Elokuvan tyyli on liian vanhahtavaa tarjoamaan edes todellisuuspakoa viikonloppuisien sukupolvelle."

- Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) mukaan.
Taustaa
Suomisen Olli yllättää oli sarjan viides elokuva. Käsikirjoitusnimi Meitä ei paimenneta ja työnimi Ollia ei paimenneta perustuivat Ollin repliikkiin: "Mutta minä sanon sen teille, että minua ei enää paimenneta kuin kapalovauvaa. Minä hoidan itse itseni, tietäkää se!" Lopullinen nimi viittaa Ollin elokuvassa järjestämään kaksinkertaiseen yllätykseen, kun hän joutuu välillä hieman hämärille poluille ja sen jälkeen ryhdistäytyy ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Elokuva käsittelee rintamilta takaisin koulunpenkille ja muuhun siviilielämään palaavien nuorukaisten ongelmia ensimmäisenä rauhantalvena ja -keväänä 1944 - 1945. Mistään lastenelokuvasta ei enää ole kysymys.

Suomisen Olli yllättää kuvattiin Suomen Filmiteollisuuden uusissa Liisankadun studioissa. T. J. Särkkä olisi halunnut saada elokuvan valmiiksi vielä kevätnäytäntökaudella 1945, mutta "muutti suunnitelmiaan, kun vakuutin etten voi lukea viimeisen kevään lukuja filmauksen ohella" (Lasse Pöystin päiväkirjamerkintä 2.3.1945). Kuvauksiin ryhdyttiin toukokuun puolivälissä 1945, kun Pöystin ylioppilaskirjoitukset ja tenttikausi olivat ohitse. Kuvaukset saatiin päätökseen heinäkuun alussa.

Lauran osaan kiinnitetty Sirkka Osmala oli Lasse Pöystin toveripiiristä - kuten Pöysti muistelmissaan Lassen oppivuodet päiväkirjaansa siteeraten toteaa, "Särkkä pyysi minua raahaamaan tyttötuttavani koefilmaukseen". Elokuvaosia kertyi Sirkka Osmalalle myöhemmin vuosina 1948 - 1951 vielä kolme lisää.

Muistelmissaan Pöysti jatkaa: "Lakkiaisia olivat katsomassa sekä ohjaaja Orvo Saarikivi että kuvaaja Armas Hirvonen. He tulivat varmaan onnittelemaan, mutta samalla katsomaan miten sellainen homma tehdään sitten filmissä. Ollin ja minun elämäthän kulkivat kauan käsikädessä. [- -] SF toi ylioppilaslahjaksi visapuisen laatikon, jonka kannessa oli SF-merkki ja hopeinen laatta. Laatikossa oli savukkeita. Nykyisin, kun olen päässyt tupakasta, siinä pidetään neuloja ja lankoja, nappeja ja pieniä hakasia."

Suomisen Olli yllättää oli neljäs Orvo Saarikiven ohjaama Suomisen perhe -elokuva. Sarjan ensimmäisen (Suomisen perhe, 1941) ja viimeisen elokuvan (Taas tapaamme Suomisen perheen, 1959) ohjasi Toivo Särkkä.

Seija ja Martti Saarikiven koko nimiä ei ole elokuvan alkuteksteissä; vain etunimet on ilmoitettu. Maikki Sälehovin sukunimi on alkuteksteissä virheellisessä muodossa Salehovi.

Elokuvan yleisömenestys oli suurimpien kaupunkien teatteriesityskertojen mukaan laskien jonkin verran vuoden keskitasoa parempi. Ensiesitys oli elokuun lopussa 1945 ja yhdessä Suomi-Filmin Valkoisen neilikan velhon kanssa se aloitti kotimaisen elokuvan näytäntökauden 1945-46.

- Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) mukaan.
Musiikki
1. Alkumusiikki
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 2' 00".


2. Kotiutus
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 0' 40".


3. Monika / Tellervo
Säv. Hans Carste, san. Helmut Boerner, suom. Palle (= R.W. Palmroth)
Es. Lasse Pöysti, laulu (100 %), 0' 05".
Levytys:
Georg Malmsten ja Sotilasorkesteri; Odeon A-228608, 28.2.1942.


4. Luvut alkaa
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 00".


5. Kuutamokävely
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 2' 25".


6. Räiskäleitten paisto
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 2' 00".


7. Opiskelu
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 40".


8. Radiohotti 1
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off, radio), 0' 35".


9. Ryyppäys
Säv. Väinö Haapalainen
Piano ja orkesteri (100 % ja off), 2' 25".


10. Körö, körö kirkkoon
Säv. ja san. trad.
Es. Yrjö Tuominen, laulu (100 %), 0' 10".


11. Voi minua poikaraukkaa
Säv. trad.
Es. Lasse Pöysti, piano (100 % ja playback), 0' 20".


12. Juliaana / "Oi Juliaana, Juliaana kaunoinen, sinun poskesi oli purppurahohtoinen - -"
Säv. ja san. Leo Laurila, sov. Toivo Kärki
Es. Siiri Angerkoski, laulu (100 %), 0' 15".
Levytys:
Matti Jurva ja Columbia-tanssiorkesteri, johtaa Kaarlo Valkama; Columbia DY-274,
1939.
Uudelleenjulkaisu cd-kokoelmalla Suomalainen elokuvamusiikki vol. 2 - Levytyksiä vuosilta 1937-1939 Artie Music AMCD 1031, 2010.


13. Bisness
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 45".


14. Ilo irti elämästä
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 30".


15. Radiohotti 2
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off, radio), 0' 20".


16. "Asfalttikukka"
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 2' 20".


17. Ulosheitto
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 0' 45".


18. Hyvästi paha maailma
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 2' 40".


19. Tunnustus
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 20".


20. Hiihto
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 20".


21. Kirjoitukset
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 1' 30".


22. Suvivirsi ja loppumusiikki
Säv. Väinö Haapalainen
Orkesteri (off), 0' 40".

Huomautuksia:
Alkumusiikki (nro 1), Kotiutus (nro 2), Räiskäleitten paisto (nro 6) ja Hiihto (nro 20) ovat toisintoja samasta teemasta, samoin "Asfalttikukka" (nro 16) ja Ulosheitto (nro 17) keskenään; Radiohotti 1 (nro 8) ja Radiohotti 2 (nro 15) muuntelevat samaa aihetta.

Suvivirsi ja loppumusiikki (nro 22) alkaa Väinö Haapalaisen sovituksena Virrestä 557 ("Jo joutui armas aika - -"), säv. tuntematon ruotsalainen.

Kotihipoissa tunnistamaton nuorukainen soittaa kitaraa ja Kalevi Hartti pianoa (100 %), kahteen kertaan, 0' 40"; sama tunnistamaton nuorukainen improvisoi kitaralla ja laulaa (100 %), 0' 15".

- Toim. Juha Seitajärvi Suomen kansallisfilmografia 3:n (1993) pohjalta.
Tarkastustiedot
Tarkastuselin
VET
Ilmoitus
tarkastus
Tarkastusnumero
2076
Tarkastuspäivä
09.08.1945
Formaatti
35 mm
Pituus/leikattu
2400 m
Veroluokka
25 %
Ikäraja
S
Tarkastamolaji
Näytelmä 1
Osia
5
Tarkastuselin
VET
Ilmoitus
tarkastus
Tarkastuspäivä
06.06.1946
Veroluokka
30 %
Ikäraja
S
Tarkastamolaji
Näytelmä 1
Tarkastuselin
VET
Ilmoitus
tarkastus
Tarkastuspäivä
17.10.1955
Veroluokka
15 %
Ikäraja
S
Tarkastamolaji
Näytelmä 1
Tarkastusnumero
T-02076
Tarkastuspäivä
23.10.1990
Formaatti
video
Pituus/leikattu
2400 m
Kesto/leikattu
84'12"
Ikäraja
S
Tarkastamolaji
Näytelmä 1
Tarkastuttaja
Yleisradio / Tallennepalvelu
Ilmoitus
luokittelu
Tarkastuspäivä
08.03.2013
Kesto/leikattu
01:24:31
Ikäraja
7
Tekniset tiedot
Väri
mv
Ääni
ääni, Aga-Baltic
Kuvasuhde
1,37:1
Kesto
88 min
Kieli (VOD)
suomi